Concert Live GEORGE BAICEA ELECTRIC BLUES BAND in Aby Stage Bar din Ramnicu Valcea

More Photos of Event

Event Description

5Născut pe 15 mai 1961 în Bucureşti, George Baicea a descoperit muzica şi chitara la vârsta de 14 ani, ascultând discurile lui Jimi Hendrix. Din acel moment s-a dedicat bluesului şi a încercat în permanenţă să-şi îmbunătăţească tehnica de instrument, ascultând muzica marilor maeştrii : Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert Collins, T-Bone Walker, dar şi Frank Zappa, Mike Stern, Miles Davis.
A fost descoperit de Alexandru Andrieş şi a debutat oficial alături de acesta pe 21 decembrie 1992, pe scena teatrului Lucia Sturza Bulandra.
George Baicea a început să compună în anul 1995, dar primul său album solo, “Prins în trafic”, produs de SoftRecords a aparut pe 24 februarie 2000. Cel de-al doilea album semnat George Baicea, “Trafic Greu”, a apărut pe 15 mai 2001 şi a fost produs de A&A Records şi Green Records. Cu acest album, a fost nominalizat în 2002 la premiile Industriei Muzicale Româneşti, categoria „Cel mai bun album jazz-blues”.

GEORGE BAICEA ELECTRIC BLUES BAND

În anul 2000, George a înfiinţat formaţia George Baicea Blues Band având componenţa :

George Baicea – chitară, voce, Relu Biţulescu – tobe, Mihai Popovici – bas, formaţie cu care a susţinut concerte în cluburi din Bucureşti şi pe litoral, dar şi ca invitaţi în cadrul unor emisiuni de radio pe posturi cum ar fi Antena Bucureştilor, Radio Total, Radio Romantic, Radio România Tineret, Uniplus Radio, Radio România Internaţional, Radio România Actualităţi, Radio 3 Net „Florian Pittiş”, precum şi în cadrul unor emisiuni de televiziune : TVR1 – „Fragil”, TELE7abc, TVR2-„Trupa DP 2”, PRO TV – „Teo”. În anul 2003 Mihai Popovici părăseşte trupa, fiind înlocuit de Virgil Oprina la bas, pentru ca în septembrie 2004, componenţa trupei să ajungă la formula: George Baicea – chitară, voce, Cătălin Răsvan – bas, Nicolae Georoiu – tobe.
În martie 2004, George Baicea a participat la a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Blues Bucureşti, desfăşurat la Sala de Concerte Radio.
Pe 18 iunie 2005 are loc lansarea celui de-al treilea album al artistului, CD-ul „Cinderella”,pe care la chitară bas apare ca invitat special, basistul american Steve Clarke, iar la tobe – Nicolae Georoiu. De asemenea, pe acest album mai apar ca invitati: Minioneta Georoiu-voce, Adrian Militaru-tobe şi Cătălin Rasvan-bas.
La sfârşitul anului 2005, George Baicea Blues Band participă la Festivalul de Blues „Bluzău” şi la Festivalul Internaţional de Jazz Braşov, în februarie 2006 la Festivalul Internaţional de Blues Sighişoara, în mai 2006 la „Jazz Recall Festival” – Cluj Napoca, în iulie 2006 la Gărâna International Jazz Festival, iar în februarie 2007 la TIAV 2007 (Târgul Internaţional de Arte Vizuale), Bucureşti.
in 2006, 2007 şi 2009, George Baicea a susţinut concerte în Germania, cu Wolfgang Ziegler la bas şi Adrian Militaru-tobe şi a semnat un contract de distribuţie cu Pangg Vertrieb, Speyer-Germany, iar în decembrie 2007 a susţinut concerte în Olanda (Bluesclub XXL-Wageningen si Bluessocietait L
În luna noiembrie 2008 apare cel de-al patrulea album „Vintage Stories: Jamming in Germany”, album live înregistrat în timpul turneului din Germania din anul 2006, avandu-i ca invitati pe Wolfy Ziegler la bas şi Adrian Militaru – tobe
In 2008, George Baicea Electric Blues Band au deschis concertul sustinut de John Hammondin Hard Rock Cafe Bucureşti, iar în 2009 au deschis pentru Eric Sardinas şi Coco Montoya.
Anul 2010 este un an aparte în cariera lui George Baicea: are loc lansarea primului DVD al trupei, care este totodată şi primul DVD de blues din România, „Stealth – Made in Romania”,apărut la A&A Records, a fost cap de afiş la prima ediţie a Festivalului „Hendrixperience”, care a avut loc în perioada 17-19 septembrie în Delta Dunării şi a fost singurul chitarist selectat să deschidă pentru Steve Vai, pe data de 8 decembrie 2010 la Sala Polivalentă.
Componenţa actuală a trupei George Baicea Electric Blues Band este: George Baicea – chitară, voce, Cătălin Răsvan – bas, Nicolae Georoiu – tobe.

In cadrul aceluiasi eveniment va avea loc o LANSARE DE CARTE:

ARTA SUNETELOR – Coordonator Radu Lupaşcu
Ediţia a doua a antologiei Arta Sunetelor, revăzută şi adaugită, are un cuprins deosebit de atractiv, cu texte de referinţă, nepublicate în spaţiul virtual: “Cine dădea muzică la toată România?” (Florin Silviu Ursulescu), „Radioul, magul, videoplayerul și noua muzică” (Liviu Antonesei), “Pietre rostogolite pe islaz” (Dumitru Ungureanu),
“Scurtă istorie a chitarei electrice” (Gabriel Petric), „Team of sounds” (Denis Dinulescu), “Rock sub seceră şi ciocan” (Nelu Stratone), “Crâmpeie de suflete” – 22 interviuri (Ioan Big), “Mini istoria muzicii country” (Ovidiu Moldovan), „Remember the 60’s” (Mircea Giurgiu), “Doinind pe lângă blues” şi multe altele etc. Alături de redactorii revistei noastre, printre invitaţii acestei ediţii se numără: Radu Paraschivescu, Teodora Ionescu, Marius-Christian Burcea, Costin Grigoraş şi Emil Răducanu. Nu ne lipsesc fotografiile şi caricatura cu personalitate semnate Iulian
Ignat, Gabriel Olteanu, Miluţă Flueraş şi Cristian Topan, Eduard Mattes.

Pentru că …
Adevărul trece dincolo de timp!

Radu Lupaşcu

“La ce vă gândiţi când auziţi titlul Arta sunetelor? La ceva clasic, fără îndoială: o dantelărie mozartiană, o tocată de Bach, o sonată de Beethoven, o Nocturnă de Chopin, un concert de Ceaikovski. Ei bine, în cazul de faţă, „Arta sunetelor” înseamnă altceva. Tot muzică, dar de alt tip. Mai precis, din registrul pop-rock, folk, jazz, blues, progresiv, soul şi aşa mai departe. Antologia „Arta sunetelor” – căci despre o antologie este vorba – e pusă pe piaţă de Editura Adenium şi poartă semnătura lui

Radu Lupaşcu.” Radu Paraschivescu

Pret bilet: 15 lei.

Visited 279 times , 1 Visits today

 • Address :

  CALEA LUI TRAIAN NR 158A, Râmnicu Vâlcea

 • Google Map View :

  Road Map

 • Event Start Date :

  2014-10-17

 • Event End Date :

  2014-10-18

 • Start Time :

  22:00

 • End Time :

  06:00

 • Consider this event as :

  Regular event

 • Phone :

  0761312655

 • Website :

  https://www.facebook.com/ABYSTAGEBAR

 • Organizer Information

Map

Location : CALEA LUI TRAIAN NR 158A, Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this by clicking a star below:

Related Events