IrealMusic | Muzica | Dans | Videoclipuri noi
Salut
Log in
 • Drepturi de autor

  Ce este dreptul de autor?
  Ce tipuri de munca sunt supuse dreptului de autor?
  Dreptul de autor reprezinta acea situatie in care o persoana creaza o opera originala, care este fixata intr-un mediu fizic. Aceasta situatie confera titularului dreptul exclusiv de utilizare a operei in anumite moduri specifice.
  De eligibilitatea pentru protectia dreptului de autor se bucura operele audiovizuale (videoclipuri online, emisiuni TV, radio), inregistrari audio si compozitii muzicale dar si evenimente muzicale sau artistice manifestate prin dans.
  Un lucru trebuie sa fie creativ si fixat intr-un suport material. Ideile, faptele si procesele nu beneficiaza de suportul acordat de catre membrii desemnati pentru a proteja drepturile de autori.


  Este posibil ca o lucrare protejata cu drepturile de autor sa fie utilizata fara a se incalca acele drepturi ? Daca da, in ce conditii?
  In anumite circumstante, este posibil sa se utilizeze o lucrare protejata prin drepturile de autor fara a fi incalcate. Pentru mai multe despre acest lucru puteti sa va informati cu privire la utilizarea corecta a acestui site.

  Este important sa retineti ca materialul poate fi in continuare afectat de o cerere de incalcare a dreptului de autor, chiar daca aveti:

  • Credit dat pentru titularul drepturilor de autor
  • Abtinerea de la monetizarea materialului
  • Materiale similare ce apar pe IrealMusic
  • Achizitionarea continutului de pe iTunes, un CD sau DVD
  • Inregistrarea continutului de la TV
  • Ai declarat ca "nu ai incalcat niciun drept al autorului"

  Unii creatori de continut aleg ca munca lor sa fie disponibila pentru reutilizare dar cu anumite cerinte.


  Poate IrealMusic determina dreptul de autor ?
  Nu, IrealMusic nu este in masura sa medieze dispute referitoare la  proprietatea drepturilor. Cand vom primi o notificare completa de eliminare, vom elimina continutul asa cum cere legea. Cand vom primi o contra notificare valabila o sa transmitem persoanei care a solicitat  eliminarea. Dupa aceasta, partile implicate rezolva problema chiar si in instante judecatoresti.  Ulterior, partile sunt responsabile de a aduce la cunostinta decizia finala.
  Pentru o buna organizare, oferim ID-ul de continut pentru propietarii care doresc sa identifice in mod automat continutul lor, atunci cand este incarcat pe IrealMusic  si permitem sa ni se conteste fisierele inexacte.

  Dreptul de autor este doar o forma de proprietate intelectuala. Acesta nu este la fel ca marca, ce protejeaza numele de marca, motto-uri, logo-uri si alte date de identificare de a fi utilizate de catre altii pentru anumite scopuri. De asemenea este diferit de dreptul brevetelor, care protejaza inventii. IrealMusic ofera un procedeu separat pentru videoclipuri si fisiere audio care incalca marca, dreptul comercial sau a altor legi.

  Care este diferenta dintre dreptul de autor si a vietii private?
  Doar pentru ca dumneavoastra apareti intr-un clip video, imagine sau inregistrare audio nu inseamna ca detineti drepturile de autor. De exemplu daca un prieten va inregistreaza el va detine drepturile de autor pentru ca el a realizat inregistrarea video. Cuvintele, versurile sau dansul pe care l-ati facut in acea inregistrare nu sunt supuse dreptului de autor separat daca nu ati stabilit in prealabil.
  Daca prietenul dumneavoastra, sau altcineva  incarca un film, imagini sau inregistrare cu tine fara permisiunea dumneavoastra si simtiti ca incalca intimitatea sau securitatea dumneavoastra puteti depune o plangere cu referire la intimitate.

   

  RSS